1. HABERLER

2. GÜNDEM

3. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Gündeme Dair Açıklamalar..! 2 milyonu aşkın buzdolabı satıldı..

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti lideri Meral Akşener'e 'Eve dön' çağrısıyla ilgili de konuşan Erdoğan, Ülke genelinde bütünleşmenin önemli olduğunu vurguladı ve kendi içlerinden ayrılarak parti kuranların da olduğunu ifade ederek Muharrem İnce’nin de eski bir siyasetçi olduğunu söyledi ve onun da parti kurmasının en doğal hakkı olduğunu ifade etti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz ve altındaki hareketliliğe ilişkin olarak, “105 milyar dolar rezerv var. Türkiye bir tırmanışta ancak bunu görmek istemeyenler var” açıklamasını yaptı.

Beyrut'taki Patlama Hakkında Konuştu

Beyrut’taki patlamanın neticeleri itibari ile faillerinin belirlenmediğini ifade eden Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmede ve MİT’in muhatapları ile yaptığı görüşmede henüz bir bigli alınamadığını belirtti. Büyük bir felaket yaşandığını söyleyen Erdoğan, işi takip ettiklerini de sözlerine ekledi. Beyrut’a yardımlarını ulaştırdıklarını kaydeden Erdoğan, Yunanista konusuna da değindi ve Yunanistan’ın Libya ile ilgili hiçbir ilgisi olmadığını bu doğrultuda Yunanistan’ın Mısır’la yaptığı anlaşmanın da bir kıymeti olmadığını vurguladı.

Ekonomideki Gelişmeler

Tüm dünya ekonomilerinin korona virüsü sebebi ile çok ciddi zikzaklar çizdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, içerideki düşmanların dışarıdakilere yardım ettiğini ifade etti. 2002 yılında göreve geldiklerini ve o tarihten bugüne rakamlara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, “2002’de milli gelirimiz 236 milyar dolardı. Fakat 2019’da toplam milli gelirimiz 754 milyar dolara çıktı.” dedi.

Türkiye’nin bir tırmanış içinde olduğunu kaydeden Başkan Erdoğan, bunu görmek istemeyenlerin olduğunu söylerken açılan şirket sayılarının 30 bin 842 olduğunu oysa sadece 2017 itibari ile 85 bin 265 şirketin açıldığını belirtti.

Açıklamalarını sürdüren Erdoğan, “Göreve geldiğimizde hatırlayın, Türkiye’nin IMF’ye olan borcu neydi? 23,5 milyar dolardı. Mayıs 2013 ne oldu? Biz IMF’ye olan borcumuzu sıfırladık. Bizim IMF’ye borcumuz yok, sıfır. Döviz rezervine bakıyorsunuz 27,5 milyar dolardı, şu anda ise 105 milyar dolar. Yani Türkiye bu noktada dimdik ayakta. Kimse halkımızı yanıltmaya çalışmasın. Bugün dünden daha güçlüyüz. Yarın daha güçlü olacağız.” dedi.

Sokağa Çıkma Kısıtlaması Gelecek Mi?

Kısıtlama ile ilgili kararların tamamının Bilim Kurulu’nun alacağı kararlara bağlı olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan, vaka sayısını düşürmeye çalıştıklarını ancak bu konuda vatandaşların da yardımcı olması gerektiğini kaydetti.

Buzdolabı satışları

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a piyasadaki hareketlilik soruldu. Cumhurbaşkanı corona virüsü sebebiyle dünya ekonomisinin bir süreçten geçtiğini belirterek iktidara geldiklerinden bu yana milli gelirin yükseldiğini söyledi. Erdoğan Türkiye ekonomisini buzdolabı örneği ile anlatırken, "Buzdolabı satışlarına bakıyoruz. 2002'de 1 milyon 88 bindi. 2017 itibariyle 3 milyon 107 bin, 2019'da ise 2 milyon 486 bin adede çıktı" diye konuştu. Erdoğan sosyal medyada büyük eleştirilerin odağında olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a da destek mesajı verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.